In 7 stappen naar een nieuwe woning

U kunt iedere stap zelf zetten, bepaalde stappen uit handen te geven. U beslist!

1. Oriëntatie

Als eerste stelt u, al of niet samen met de bank of hypotheekadviseur vast, welke koopsom u maximaal kunt of wilt betalen.

Wilt u een appartement of juist een eengezinswoning? Tuin op het zuiden? Hoe groot moet het zijn? Wilt u in het centrum van een stad wonen, in een nieuwbouwwijk bij de stad of juist landelijk? Wij kunnen u bij het zoekproces helpen.

2. Bezichtiging woning

Welke vergelijkbare woningen zijn in de buurt recentelijk verkocht? Door de koopsommen te analyseren verkrijgt u een goed beeld over een reëel prijsniveau. Welke juridische haken en ogen zijn er? Denk bijvoorbeeld aan een recht van overpad of een recht van erfpacht. Wellicht is het huis een beschermd monument. Klopt de maatvoering van het huis? Wat is de bouwkundige staat en de onderhoudstoestand van de woning? Deze zaken kunt u door ons laten onderzoeken. Eventueel adviseren wij een bouwkundige keuring te laten uitvoeren.

3. Bouwkundig onderzoek

Een woning is een waardevol bezit. Wanneer u op het punt staat een huis te kopen wilt u zekerheid over de kwaliteit, de onderhoudstoestand en de bouwkundige staat. Een objectieve bouwkundige kan u hiermee helpen.

4. Waardebepaling

Een koopsom komt door een verscheidenheid aan factoren tot stand, zoals recentelijke transacties in de buurt, marktontwikkelingen en bijzonderheden in en rondom het huis. Op basis hiervan stemmen wij met u een reële koopsom af zodat u met zekerheid de onderhandeling kunt starten.

5. Onderhandeling

Belangrijke punten in de onderhandeling zijn koopsom, opleveringsdatum en aanvullende voorwaarden zoals een ontbindende voorwaarde in verband met non-financiering. Na iedere stap in de onderhandeling stemmen wij direct het resultaat met u af. Afspraken worden helder gecommuniceerd.

6. Koopovereenkomst

Wat staat er precies in een koopovereenkomst? Wij kunnen artikelsgewijs de koopovereenkomst met u doornemen zodat u precies weet waar u aan toe bent. Pas wanneer u en de verkoper van de woning de koopovereenkomst heeft getekend, is de koop tot stand gekomen.

7. Overdracht

Vlak voor de datum van eigendomsoverdracht stuurt de notaris u de transportakte en afrekening toe. Ook hierin kunnen wij voor u een adviserende rol spelen. Als u een hypotheek heeft afgesloten wordt tevens een notariële hypotheekakte opgemaakt.

Direct voorafgaande aan het transport inspecteert u met de verkoper de woning. Hebben zich veranderingen voorgedaan na de laatste bezichtiging? Is het huis conform wat u heeft waargenomen en op basis waarvan u de koopovereenkomst heeft getekend? Vervolgens gaat u naar de notaris waar u en de verkoper de leveringsakte tekent en u de sleutels van de woning ontvangt. U bent de gelukkige eigenaar van het huis geworden!

Wij kunnen u begeleiden bij de inspectie en de notariële overdracht om te adviseren bij onduidelijkheden of onverwachte zaken.

Wilt u Meer weten over deze stappen?

Bedrijfsgegevens

KVK: 24388282
BTW: NL001526507B08

Bereikbaar op

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

11.00 tot 17.30
09.00 tot 17.30
09.00 tot 17.30
09.00 tot 21.00
09.00 tot 17.30
09.00 tot 17.00
Gesloten

C-3-bedrijfsgegevens